VENCELLO nace da sinerxía entre as adegas Os Cipreses e Castrofiz con respecto á terra, á viña e ás artes tradicionais da xente ribeirá do Miño, que co seu traballo e sacrificio nos motivan a loitar para que as viñas non queden se relevo xeracional. Agardamos simbiose e que estes azos dean pulo ás adegas pequenas para non perder a esencia que nos deixaron os nosos devanceiros.
- FASE VISUAL
Limpo e brillante, amarelo limón con irisacións douradas.
- FASE OLFACTIVA
Nariz moi fino cunha intensidade que vai aumentando a medida que o viño está na copa, sobresaen aromas a froita (mazá, albaricoque, melón, piña) e un fondo de flores brancas.
- FASE GUSTATIVA
En boca é equilibrado, fresco e longo cun postgusto de moita froita cunha punta de acidez moi elegante e fresca.
Elaboración
- Vendima
Setembro
- Proceado na adega
Uva despalillada e unha pequena parte pisada co raspón
- Fermentación
Fermentación en cuba de carballo francés.
- Crianza
7 meses en depósito troncocónico de carballo francés de 2.700 litros
- Variedades
Mencía
Brancellao
Merenzao
Mencía, Brancellao e Merenzao
- Produción
500 botellas
- Alcol
12,5%
Enoloxía
- Intervención mínima
- Enoloxía respectuosa
- Chan
- Altitude
Parcelas de 240 a 440 m
Clasificación na D.O. Ribeira Sacra
TINTO RIBEIRA SACRA SUMMUM