VENCELLO nace da sinerxía entre as adegas Os Cipreses e Castrofiz con respecto á terra, á viña e ás artes tradicionais da xente ribeirá do Miño, que co seu traballo e sacrificio nos motivan a loitar para que as viñas non queden se relevo xeracional. Agardamos simbiose e que estes azos dean pulo ás adegas pequenas para non perder a esencia que nos deixaron os nosos devanceiros.
- FASE VISUAL
Límpido e vivo, de capa media-alta, cor vermella cereixa con reberete azulado moi brillante. Bágoa prolongada (moi glicérico).
- FASE OLFACTIVA
- FASE GUSTATIVA
Estrutura na boca intensa cun tanino doce moi prolongado carnoso, maduro e cunha adstrinxencia moi agradable, con persistencia prolongada e un intenso retrogusto.
Elaboración
- Vendima
Setembro de 2020
- Proceado na adega
30% da uva con raspón
70% da uva despalillada
- Fermentación
Fermentación en cuba de carballo francés.
- Crianza
7 meses en depósito troncocónico de carballo francés de 2.700 litros
- Variedades
Mencía
Merenzao
Mencía e merenzao
- Produción
150 botellas
- Alcol
13%
Enoloxía
- Intervención mínima
- Enoloxía respectuosa
- Chan
- Altitude
Parcelas de 240 a 440 m
Clasificación na D.O. Ribeira Sacra
TINTO RIBEIRA SACRA SUMMUM
Premios e recoñecementos
