VENCELLO nace da sinerxía entre as adegas Os Cipreses e Castrofiz con respecto á terra, á viña e ás artes tradicionais da xente ribeirá do Miño, que co seu traballo e sacrificio nos motivan a loitar para que as viñas non queden se relevo xeracional. Agardamos simbiose e que estes azos dean pulo ás adegas pequenas para non perder a esencia que nos deixaron os nosos devanceiros.
- FASE VISUAL
- FASE OLFACTIVA
Complexo e intenso no que se mesturan aromas a froitas do bosque (arandos, mora, grosella negra), balsámicos, (betume, eucalipto, regalicia), especias (tomiño, cravo) con notas de crianza, de madeira moi sutil (cacao, café) e cun fondo mineral (terra mollada) da variedade Mencía.
- FASE GUSTATIVA
Na boca ten unha entrada de boa intensidade con moitos matices, carnoso, saboroso, cálido. Lembranzas de flor (violeta). Tanino presente pero doce, acidez viva pero equilibrada e un final de boca de boa persistencia e agradable coa madeira ben ensamblada co viño.
- Vendima
- Procesado na adega
- Fermentación
Fermentación alcólica e maloláctica en depósito de inox
- Crianza
Mínimo de 6 meses en barricas de 300 litros de carballo francés e húngaro
- Variedades
Mencía
Sousón
Garnacha
Mencía, Sousón, Garnacha
- Produción
800 botellas
- Alcol
- Intervención mínima
- Enoloxía respectuosa
- Chan
- Altitude
Parcelas de 240 a 440 m
TINTO RIBEIRA SACRA SUMMUM